Gladiolen F.A.Q.

Tickets

 • Wat kost een ticket voor Gladiolen?

  Dagtickets zijn in voorverkoop verkrijgbaar aan €20, combitickets aan €30. Een ticket voor de camping bedraagt €15. Als je je tickets online koopt, komt er een kleine servicekost bij. In de lokale voorverkooppunten betaal je deze kost niet. Indien Gladiolen niet is uitverkocht verkopen we ook tickets aan de festivalkassa. Dan betaal je voor een dagticket €30 euro en een combiticket €45.

 • Waar kan ik tickets kopen?

  Tickets voor Gladiolen zijn online verkrijgbaar vanaf 12 januari 2018 of in de Olense voorverkooppunten. De lijst met verkooppunten vindt u onder "Tickets".

 • Worden tickets terugbetaald?

  Tickets voor Gladiolen worden nooit terugbetaald of teruggenomen.

 • Waar kan ik campingtickets kopen?

  Tickets voor de camping worden enkel online verkocht. Als de camping niet uitverkocht is, kan je natuurlijk ook nog tickets kopen aan de ingang. Maar dit wordt niet gegarandeerd. Om zeker te zijn van een plaats op de camping, koop je dus best een ticket op voorhand. Je betaalt € 15 voor een campingticket.

 • Kan Gladiolen uitverkopen?

  De vorige edities waren steeds uitverkocht. We raden je dan ook aan om je ticket in voorverkoop aan te schaffen. Enkel zo ben je zeker van toegang tot het festival. Mocht Gladiolen toch niet uitverkocht zijn, kan je wel tickets kopen aan de festivalkassa. Deze tickets zijn echter duurder dan voorverkooptickets.

 • Wanneer start de voorverkoop?

  De voorverkoop start op vrijdag 12 januari 2018, om 9.00u.

 • Wanneer stopt de voorverkoop?

  De voorverkoop stopt op donderdag 17 mei 2018, om 22.00u.

 • Mag ik zonder festivalticket ook op de camping?

  Neen. De camping is enkel toegankelijk voor festivalgangers die ook een ticket of bandje van het festival zelf hebben. Deze regel is er niet zomaar. Hij dient om mensen buiten de camping te houden die er niets te zoeken hebben. Zo proberen we eventuele overlast, vandalisme of diefstal door niet-festivalgangers te vermijden en maken we van de camping een veiligere plek. Als je op de camping bent, kan je steeds gecontroleerd worden.

 • Heb ik als buurtbewoner recht op gratis tickets?

  Als buurtbewoner hoort u bij de gelukkigen die de festiviteiten van op de eerste rij kunnen volgen. Wij begrijpen dat sommige aspecten van zo’n organisatie voor ongemak kunnen zorgen en willen meer dan ons uiterste best doen om iedereen een goed gevoel te geven. Daarom zullen we per huisnummer 2 gratis dagkaarten ter beschikking stellen. In de maanden voor het festival krijgt u van ons een invulstrook in de brievenbus waarop u kan aanduiden voor welke dag(en) u tickets wenst te ontvangen. Woont u in de buurt maar hebt u geen formulier ontvangen? Neem dan contact op met de organisatie. Dat kan door te mailen naar lode@gladiolen.be

 • Is er een minimumleeftijd voor Gladiolen?

  Er is geen minimumleeftijd voor het bezoeken van Gladiolen, maar we hanteren een adviesleeftijd van 14 jaar. Ben je jonger dan 14 jaar, zorg dan voor begeleiding door een meerderjarige. Voor jongeren en kinderen geldt de normale toegangsprijs. Op het festivalterrein zijn geen speciale voorzieningen voor kinderen. Op zaterdagnamiddag schenken we wel extra aandacht aan de kinderen, door in de programmatie van Boekel Boulevard, ons gratis straatfestival, acts en animatie te voorzien voor de jongsten.

 • Wat is Gladiolen Royal?

  Gladiolen Royal is onze versie van een viparrangement. Geen aparte zone voor het podium, geen platform van waarop vips kunnen neerkijken op het gewone publiek. Maar wel een prachtig ingerichte locatie waar onze bezoekers rustig kunnen genieten van een warm buffet en aangepaste dranken. Ideaal dus om je collega's of klanten in de watten te leggen. Een festival met een strikje rond. Meer informatie over Gladiolen Royal vind je hier.

 • Programmatie

 • Welke bands en DJ's spelen op Gladiolen?

  Een volledig overzicht van het programma van Gladiolen kan je terugvinden onder "Programma".

 • Kan ik een demo van mijn band opsturen om zo een plek op de affiche te versieren?

  Gladiolen programmeert professionele bands en artiesten maar voorziet hier en daar ook ruimte om beginnende groepen of DJ's te steunen. Daarom ontvangen we zeer graag jouw demo's of mixtapes. Om ze intern gemakkelijk te kunnen doorgeven, stuur je ons best een e-mail met daarin een link naar je website, Youtubekanaal of Soundcloudprofiel. Mailen mag naar marc.vanloy@gladiolen.be.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief