Foto Frank Vander linden

Frank Vander linden solo tour

16 maart 2018

De bollen voor Gladiolen 2018 worden momenteel nog geplant. Maar ondertussen zitten we niet stil en komen we met iets nieuws: Gladiolen presenteert Frank Vander linden solo in de kerk. Een exclusief concert in een uitverkochte kerk die je kent van ons festivalterrein.

Foto Kerk Onze-Lieve-Vrouw-Olen
Kerk Onze-Lieve-Vrouw-Olen

De locatie

Iedere keer we het festivalterrein van Gladiolen opbouwen, dwalen onze blikken af naar de imposante kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Olen die als een kathedraal voor de inkom staat. "Zou het niet geweldig zijn om in dit gebouw een concert te laten doorgaan?"

Terwijl de gemeente nog nadenkt over de herbestemming van dit gebouw, willen wij deze locatie alvast gebruiken voor een intieme concertavond. We toveren de kerk om in een sfeervolle muziektempel met een kwalitatieve geluidsinstallatie en een aangepast lichtplan.

Voor en na het concert organiseren we een foyer in 't zaaltje van Café 't Dorp aan de overkant van de straat.

Kerk Onze-Lieve-Vrouw-Olen, Beilen 2, 2250 Olen
Routebeschrijving

De tickets

Update 6/02: Het concert van Frank Vander linden is volledig uitverkocht!

De artiest

Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Dat bewees hij in 2009 en 2010 met zijn zeer succesvol solo-debuut “Frank Vander linden” (met daarop “In de walszaal”) en de bijbehorende, vijftig optredens tellende tournee.

Zonder De Mens schrijft en speelt hij bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het bij momenten virtuoos akoestisch gitaarwerk springt naar voren.

De solo-artiest is zuinig op zichzelf: de trein genaamd De Mens blijft doorjagen (nu al 25 jaar), en buiten de “Alles wat ze doet”-EP (met “Liefde komt vanzelf”) en losse optredens wordt het gegeven Frank-alleen-met-gitaar niet uitgemolken.

Maar: begin 2018 komt er iets nieuws. Het nieuwe, voldragen solo-album “Nachtwerk”, en talrijke optredens, waarvoor Frank weer helemaal alleen de baan opgaat, met nieuwe nummers, oudere nummers, verrassende covers en bitterzoete levensverhalen. Een nieuwe manier, kortom, om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

Foyer zaal 't Dorp - 19.00u
Kerk open - 19.45u
Start optreden - 20.00u

18-19 mei 2018 Gladiolen

Het festival

Op 18 en 19 mei organiseren we gewoon weer een festival: de 19de editie van Gladiolen. Meer info over het programma en de voorverkoop lees je op gladiolen.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Of bevestig je komst op Facebook