Compact Disk Dummies

De winnaars van Humo’s Rock Rally 2012 serveren dansbare electropunkrock waarbij ze gierende gitaren mengen met felle beats en samples.

Die bruisende cocktail gieten ze in een onstuimige live-set, waarmee ze de podia van clubs en grote festivals als Pukkelpop en Dour al onveilig maakten. Gladiolen is fan van het eerste uur en ten tijde van hun eerste passage op ons podium in 2013 hadden de jonge broers Lennert en Janus Coorevits net hun eerste EP “Mess With Us” gelanceerd. Nummers als “What You Want” en titelnummer “Mess With Us” bleken ook live kleine energiebommetjes te zijn en single “The Reeling” schopte het zelfs tot de eerste plaats van De Afrekening op Studio Brussel.

Ondertussen zijn we 3 jaar verder en mogen we hun langverwachte debuutalbum “Silver Souls” aankondigen. Het album blijkt het lange wachten méér dan waard te zijn, want de broers hebben zichzelf muzikaal overtroffen. Met de steun van de Britse producer Gareth Jones (Depeche Mode, Nick Cave) en knoppenwonder Luuk Cox (Shameboy, Arsenal) trekken ze je mee in hun wereldje vol gevaarlijke grooves en opzwepende melodieën. Spannend, donker én opwindend - als dansen op de rand van de afgrond! Silver Souls? Zilver is het nieuwe goud!

Luister naar Compact Disk Dummies
Op Gladiolen in

Volg Gladiolen op social media