CPeX

(editie 2017) Ein-de-lijk! Dé groep waarmee het tijdens de allereerste Gladiolen allemaal begon, komt terug! In het jaar 2000 bracht CPeX de rock-beschaving naar de Kempen. Uit de oerknal die zij toen uit de boxen bliezen, ontstond het Gladiolen-festival.

Met poëtische parels als “Dikke Lu”, “Geft Da Kaske Na Is Hier”, “Foorwijf” en “Vinde Gij Mijn Gat Niet Te Dik In Deze Rok” legden zij de lat torenhoog voor alle artiesten die de jaren na hen met knikkende knieën ons podium mochten betreden.

Wees dus gerust, zelfs al zou het vanaf nu twaalf dagen op zeven stortregenen, dan wordt het toch nog een mooie zomer want CPeX gaat weer op pad. Met de heldenbariton en het betonijzeren gitaarspel van de Clement zelf. Het hormonenophitsende gezang van Aertbelïen Sylvain alsmede zijn aardbevingsaandrijvende baswerk. En om het af te ronden (hoewel die rondingen niet overdreven aanwezig zijn) het verbijsterende drumwerk van de frêle Lady Dave.

Trouwens tussen haakjes: niet slecht van ‘the Great Old’, maar CPeX is minstens zo Antwerps en heeft altijd aan de top gestaan. En zal daar nog lang blijven. Of de Antwerpse helden ook nieuwe nummers zullen brengen? Goeie vraag, maar moei u misschien met uw eigen zaken, oké gasten?

Luister naar CPeX
Op Gladiolen in

Volg Gladiolen op social media