Emma Bale

In 2016 stond een amper 16-jarige Emma Bale al op Gladiolen. ‘Piepjong maar supergetalenteerd’ zeiden we toen. Nu we drie jaar verder zijn kunnen we daar ‘vette hitsingles’ en ‘Werchter al plat gespeeld’ aan toevoegen!

Emma Bale groeide op korte tijd uit van jong veulentje met leuke gitaarliedjes tot volbloed elektropop-prinses. Begin 2017 wint ze de MIA voor Beste Solo Vrouw en is ze daarmee de jongste winnares ooit. Ook in het buitenland gaan de deuren vlotjes open wanneer ze wordt uitgeroepen tot Beste Belgische Act op de MTV Europe Music Awards.

Haar zomerse muziek vol tropische melodieën en tintelende keyboards deed de temperatuur op grote festivals als Rock Werchter, Lokerse Feesten en Pukkelpop al een paar graden extra stijgen. Topnummers als “Run”, “Cut Loose” en “Curaçao” zijn ondertussen goed voor meer dan 50 miljoen (!) luisterbeurten op Spotify. Natuurlijk doet ze meer dan prijzen en streams verzamelen: op het podium is ze op haar best en brengt ze een live show die grote namen als Florence & The Machine en Dua Lipa naar de kroon steekt!

Luister naar Emma Bale
Op Gladiolen in

Volg Gladiolen op social media