Hooverphonic

Met Hooverphonic zetten we de kroon op de zaterdag-affiche van Gladiolen! Van “Mad About You”, “Eden” en “Jackie Cane” tot “2 Wicky”, “Amalfi” en “The World Is Mine”, hun lijst met Belpop-klassiekers is eindeloos. Deze topband won reeds alle mogelijke muziekprijzen en scoorde verschillende gouden en platina albums. Dankzij hun fantastische live-reputatie speelden ze bovendien talloze uitverkochte concerten in binnen- en buitenland. Speciaal voor deze tournee wordt de groep uitgebreid met een volledig strijkers-ensemble én brengen ze voor het eerst meerdere zangeressen en zangers mee.

“Na jaren gewerkt te hebben met één specifieke stem per album, hadden we er echt zin in om met verschillende mensen samen te werken. In het verleden schreven we vaak super toffe nummers, vertrekkende van een mannenstem. In de meeste gevallen konden ze perfect in een vrouwelijke versie herwerkt worden, maar dit werkte niet altijd. Zo bleven er vaak pareltjes ongebruikt. Voor het nieuwe album was het dan ook een evidente keuze om niet alleen vrouwenstemmen te gebruiken. Tijdens de voorbije jaren kwamen we heel wat getalenteerde muzikanten en vocalisten tegen en zo groeide het idee voor de nieuwe plaat”, aldus Alex Callier en Raymond Geerts.

Op “In Wonderland” hoor je dus zowel mannelijke als vrouwelijke stemmen, die aan elk nummer een eigen karakter geven. Eerste single “Badaboum” is alvast opnieuw een muzikaal schot in de roos. Op Gladiolen krijg je de feestelijke festivaldoop van het nieuwe album en uiteraard spelen ze ook hun grootste hits.

Huidig jaartal: 
2016

Hooverphonic - Amalfi

Hooverphonic - Badaboum

Op Gladiolen in:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief