Kapriolen 2018

Volgend jaar viert Gladiolen zijn 20-jarig jubileum. Zolang kunnen we echter niet wachten met feesten. Daarom organiseren we op vrijdag 26 oktober iets speciaal: Gladiolen en Jeugdhuis Kapao presenteren samen “Kapriolen”. Een exclusieve concertavond voor liefhebbers van stevige rockmuziek, in een unieke Olense pop-up-locatie.

De voorverkoop is beëindigd. Tickets zijn ook aan de kassa verkrijgbaar aan €12.

Foto Brouwershal
Brouwershal Olense Drankcentrale

De locatie

Geweldige optredens verdienen een geweldige locatie. Met de Brouwershal van de Olense Drankcentrale hebben we de perfecte pop-up-plaats gevonden.

Deze industriële hal achter de winkel van de Olense Drankcentrale dient normaal als stockageruimte voor jouw favoriete dranken. Speciaal voor Kapriolen wordt deze grotendeels ontruimd om plaats te maken voor een stevige portie gitaren. Géén paniek, we laten nog meer dan voldoende drank staan om jouw dorst te lessen!

Brouwershal Olense Drankcentrale
Stationsstraat 30, 2250 Olen
Routebeschrijving

De line-up

 

Psycho 44

De spannendste Belgische rockband plugt de gitaren weer in! Hun stevige electronische stoner-rock-hardcore-punk zette enkele jaren terug de finale van Humo’s Rock Rally in vuur en vlam. Met splinterbommen “All My Demons Have Distortion”, “My Gomorrah” en “Dance MTHRFCKR Dance” lieten ze de podia van Pukkelpop, Dour en Groezrock daveren en Josh Homme nodigde hen persoonlijk uit om in het voorprogramma van zijn Queens Of The Stone Age te spelen.

Nu zijn ze terug met bakken goesting, hun betonijzeren live-reputatie én met nieuwe songs. Kom als eerste op deze exclusieve try-out hun vers materiaal checken en dance mthrfckr dance!

 

 

Lysistrata (FR)

Kaas, wijn en stokbrood? Nee! Het opwindendste dat onze zuiderburen te bieden hebben is Lysistrata! Dit jonge Franse powertrio brengt een opzwepende mix van post-rock, noise en math-rock. Ze koppelen de intensiteit van Joy Division en Fugazi aan de trefzekerheid van Battles, At The Drive In en 65daysofstatic. Festivals en concertzalen in Europa, Canada en China gingen al voor de bijl, grijp dus je kans om deze revelatie live te ontdekken.

 

 

Last Living Souls

Pittige stoner-rock uit de Kempen. Dit viertal graaft muzikaal in hetzelfde hete woestijnzand waar ook groepen als Queens Of The Stone Age en Red Fang hun handen graag aan vuil maken. Dankzij een ferme scheut grunge-rock en bluesinvloeden houden ze hun sound lekker zompig. Ze gieten daarbij vette riffs, distortion en een dikke laag fuzz over aanstekelijke ritmes. De ideale opener voor de eerste editie van Kapriolen.

 

 

Dj Tivalo

Trouwe Gladiolen-fans kennen hem als de knapste, slimste, sympathiekste en toch meest bescheiden helft van DB Vox. Dat geschifte DJ-duo zorgde jarenlang voor de zotste feestjes op het openlucht-podium, maar hing afgelopen editie hun koptelefoons definitief aan de haak. Niet getreurd! Vanaf nu gaat DJ Tivalo solo verder knallen. Op Kapriolen zorgt hij voor een awesome afterparty met de beste rockplaten, vette R&B en retro-schijven, ’80-’90-classics en alles wat duivels dansbaar is.

 

Deuren open - 19.00u
Last Living Souls - 20.00u
Lysistrata - 21.50u
Psycho 44 - 23.30
Afterparty DJ Tivalo

De tickets

De voorverkoop is beëindigd. Tickets zijn ook aan de kassa verkrijgbaar aan €12.

18-19 mei 2018 Gladiolen

Het festival

Op 7 en 8 juni 2019 organiseren we dan weer het festival: de 20ste editie van Gladiolen. Meer info over het programma en de voorverkoop kom je later te weten op gladiolen.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Of check in op Facebook