Gladiolen knoopt de strijd aan tegen armoede

Tijdens de kerstmarkt van Onze-Lieve-Vrouw-Olen op 8 december gaan we opnieuw op verzoek. Vraag je plaat aan in onze gezellige radiostudio, draag ze op aan iemand die je een warm hart toedraagt en steun dit jaar de Welzijnsschakel Olen.

Vandaag, woensdag 17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting. Als armoede wat met je doet kan je vandaag nog een geknoopt laken uit je raam hangen.

Gladiolen nam vanmorgen alvast letterlijk het voortouw, en hing samen met Welzijnsschakel Olen een groot geknoopt laken uit de kerktoren van OLV-Olen. Armoede is niet altijd een ver van mijn bed-show, ook in onze eigen gemeente zijn er mensen die het moeilijk hebben om rond te komen. Om hier eens extra de aandacht op te vestigen, koos Radio Gladio dit jaar ervoor om Welzijnsschakel Olen een financieel duwtje in de rug te geven.

Welzijnsschakel Olen

Welzijnsschakel Olen is een groep van mensen met of zonder armoede-ervaring. Samen nemen zij initiatieven tegen armoede en sociale uitsluiting, waarbij ontmoeten centraal staat.

Wat doet Welzijnsschakel Olen concreet:

- Allerlei culturele, recreatieve en creatieve activiteiten in groep
- Elkaar persoonlijk of in groep ontmoeten in hun ontmoetingscafé
- Praten en samenwerken met OCMW, scholen en verenigingen
- Praktisch en materieel ondersteunen

Welzijnsschakel Olen haalt zijn werkingsmiddelen voornamelijk uit sponsoring en giften. Om een idee te krijgen van hun activiteiten kan je altijd een kijkje nemen op de facebook pagina van Welzijnsschakel Olen.

Radio Gladio op de Kerstmarkt

Tijdens de KWB-kerstmarkt van Olen op 8 december gaan we opnieuw op verzoek. Vraag je plaat aan in de gezellige radiocaravan van Radio Gladio, draag ze op aan iemand die je een warm hart toedraagt en steun Welzijnsschakel Olen. Iedereen die een plaatje aanvraagt, doet hiervoor een vrije gift. De totale opbrengst van Radio Gladio gaat integraal naar de Welzijnsschakel Olen.

Start voorverkoop

Op zaterdag 8 december houden we ook een exclusieve presale van Gladiolen 2019. Wil je je verzekeren van een combiticket voor ons festival of zoek je nog een leuk kerstcadeau? Kom dan zeker langs onze radiocaravan in het midden van de kerstmarkt. Gladiolen 2019 gaat door op 7 en 8 juni.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief