17 DJ's voor Gladiolen 2017

Nooit eerder stonden er zoveel DJ's op onze affiche. Verdeeld over 4 podia mag je van ons een indrukwekkend lijstje aan platendraaiers verwachten. Om heel de lijst aanschouwelijk te maken, een alfabetisch overzicht:

DB Infinity

Vrijdag 2 juni, KBC Entry Stage

Toen hij besefte dat zijn plaatjes vlotter draaiden dan de spaken van zijn fiets, schoof deze vrolijke Mollenaar al snel zijn korte wielercarrière naar de achtergrond. DB Infinity was geboren! Met zijn soepele stijl en allround muziekkeuze zet hij al sinds de jaren ’90 elke fuif, feestzaal en funky discotheek naar zijn hand. Speciaal voor Gladiolen klautert hij tot boven in onze inkompoort en draait hij alle festivalgangers vlotjes binnen met een gepast streepje muziek!

DB Vox

Zaterdag 3 juni, De Beeck Stage

Voor de twaalfde keer trouw op post: DB Vox! Steek dus alle tien vingers en twee extra duimen in de lucht wanneer zij de boxen op De Beeck Stage terug doen knallen. Vorig jaar mochten ze voor 1 keer vreemdgaan door van dag te wisselen met onze vaste vrijdag-DJ’s Laston & Geo. Dat was een geweldig leuke afwisseling, maar zoals ze het hier in de Kempen zo mooi zeggen: “verandering van spijs is ook maar confituur”. Ze tellen daarom nu al af naar het weerzien van hun favoriete zaterdag-publiek. Topkerels!

Hush Hefner

Vrijdag 2 juni, Club Vedett

Deze playboy schudt house, disco en funk uit zijn badjas en laat die kopje onder gaan in een bruisend bubbelbad vol R&B, hiphop en hete hits. Als gastheer van de beruchte Hush Hush-feestjes wordt hij wel eens de nieuwe nachtburgemeester van Antwerpen-Stad genoemd. Hij is een graag geziene gast op Studio Brussel en zowel Pukkelpop, Laundry Day als Tomorrowland gingen al plat voor zijn sexy sound.

Hypesquad

Zaterdag 3 juni, Club Vedett

Zijn eerste muzikale stappen zette hij als drummer, maar achter de draaitafels bloeide de liefde voor muziek pas helemaal open. Het gevoel voor ritme zat er tegen dan al stevig ingeklopt. Deze DJ draait even vlot op Kempense feestjes en festivals als in Spaanse clubs op Ibiza. Terwijl hij vroeger vooral dance classics en electro liet knallen, smokkelt hij nu ook house en progressive house in zijn sets. Don’t believe the hype, believe Hypesquad!

Jan Vervloet

Zaterdag 3 juni, Club Vedett

Al meer dan 25 jaar is DJ Jan Vervloet een vaste waarde in de Belgische dance-scene. Als producer/songwriter verschenen er wereldwijd meer dan 200 tracks van hem, waaronder onverwoestbare klassiekers als “Afflitto” van Fiocco, “Drop It” van Scoop en “Bonzai Channel One” van Thunderball. Achter de draaitafels mixt hij live alle mogelijke stijlen zoals electro, trance en dirty house met DnB en de beste retro-tracks. Hij is een graag geziene gast op Tomorrowland en andere grote dance-festivals, kreeg vorig jaar op Suikerrock in zijn thuisstad Tienen met de “Jan Vervloet Rave Stage” zelfs een eigen podium en zal Club Vedett op zijn kop zetten met een stevige party-set.

Laston & Geo

Vrijdag 2 juni, De Beeck Stage

Met DJ-sets op Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland en andere Laundry Days is de festivalkalender van Laston & Geo elk jaar volgeplamuurd tot aan het plafond. We zijn dan ook zeer blij dat we ze al sinds 2009 als resident DJ’s kunnen strikken. Wie snel even op zijn vingers heeft meegeteld, komt zo dit jaar aan hun negende passage op Gladiolen! Ze nemen je graag terug mee op een trip vol house en electro beats, met tussendoor stevige bochtjes richting drum’n’bass, trap, nu-disco en rock.

Liebens & Lambrecht

Zaterdag 3 juni, Mars Main Stage

Gladiolen sluit naar goede gewoonte het festival op zaterdagnacht af met een fameus feestje op het hoofdpodium. Net als vorig jaar droppen we met Ilse Liebens en Christophe Lambrecht twee van onze favoriete radio-DJ’s achter de draaitafels. Ilse presenteerde meer dan 10 jaar De Maxx op Studio Brussel, terwijl Christophe ons op dezelfde golflengte veilig door woelige waters laat zwemmen als de rots in de branding van Music@Work.

Deze party-animals plakken hete clubplaten aan frisse klassiekers. Ze bliezen muzikaal al zoveel volk uit hun sokken dat ze spontaan een nieuwe modetrend hebben gelanceerd. Als je hipsters passeert met blote enkels en lichtjes opgerolde broekspijpen, weet dan dat dit gewoon slimmeriken zijn die voortaan preventief hun sokken veilig thuislaten!

Mavalo

Vrijdag 2 juni, Club Vedett

Vorig jaar konden we hem op Gladiolen nog stiekem onaangekondigd verstoppen achter de draaitafels in de kleine Vedett-truck, maar dit DJ-talent verdient absoluut een groter podium! Als resident DJ in bar Côte Belge in Knokke levert hij de ideale soundtrack bij zwoele zomerse nachten. Aan hokjesdenken doet hij niet, een goeie vibe op de dansvloer is voor hem belangrijker dan zich beperken tot bepaalde genres. Hij schildert vooral met bonte streepjes house, groove, deep-house en italo-disco maar durft dus wel eens zwierig buiten de muzikale lijntjes kleuren.

Mensch, Erger Je Niet!

Zaterdag 3 juni, Club Vedett

Feest! Geen computers, USB-sticks of voorgeprogrammeerde mixen bij Mensch, Erger Je Niet. Dit DJ-duo sleept telkens een platenbak vol vinyl singletjes mee naar hun optredens. In 2014 wonnen ze de finale van de “45 Toeren DJ-Contest” onder het goedkeurend oog van jurylid DJ Bobby Ewing. Sindsdien worden ze regelmatig uitgenodigd door Studio Brussel en FM Brussel om een radioshow te hosten en konden ze al DJ-sets draaien in de Brusselse AB en op grote festivals als Pukkelpop en Laundry Day. Uit hun uitgebreide platencollectie toveren ze alle mogelijke muziekgenres tevoorschijn. Beeld je Michael Jackson in die moonwalkt langs Bob Marley, terwijl Rage Against The Machine in de achtergrond staat te dabben naast Kiss en Madonna. Tsjik tsjak, platenbak!

Narco

Zaterdag 3 juni, Club Vedett

Verslaafd aan muziek? Deze DJ fixt zonder probleem je dagelijkse dosis decibels! Al sinds 2001 versnijdt Narco de lekkerste lijntjes techno met een stevig shot deep house. Met meer dan 15 jaar DJ-ervaring op de teller deelde hij de draaitafels met pioniers zoals Hot Since 82, Adriatique, Kölsch en vele anderen. Hij speelde al in de beste clubs van het land zoals de Brusselse Fuse, de Gentse Make Up Club en Antwerpse Ampere en was vaste resident DJ op de befaamde Club Unit feestjes. In Club Vedett neemt hij je mee op een machtige muzikale trip!

Project A

Zaterdag 3 juni, De Beeck Stage

Jong aanstormend DJ-talent uit Herenthout! In het stoetersdorp weten ze wat feesten is, en dat zal je merken als deze 2 kameraden achter de draaitafels plaatsnemen. Met hun aanstekelijk enthousiasme en vlotte sets deden ze de Kempense jeugdhuizen en fuiven al daveren op hun grondvesten. Op De Beeck Stage zullen zij de tweede dag Gladiolen op gang trappen met hun dansbare mix van house, dance en commercial beats.

Que 9

Vrijdag 2 juni, Club Vedett

De nieuwe Club Vedett wordt vrijdags officieel gedoopt én waarschijnlijk ineens terug lichtjes gesloopt door Que 9! Deze kloeke Kempenzoon zal vakkundig testen of de dansvloer een weekend Gladiolen wel aan zal kunnen. Zijn energieke shows vol vlotte house en dance beats brachten hem al tot op Tomorrowland. Het nummer negen uit zijn DJ-naam knipoogt naar het rugnummer van zijn andere passie, basketbal. Net als op het basketveld dropt hij welgemikte bommetjes achter de draaitafels en slamdunkt hij de ene voltreffer na de andere. Cheerleaders, hou je klaar voor Que 9!

Rakka

Zaterdag 3 juni, Club Vedett

Geboren in Gent, opgegroeid in Spanje en in de familie stroomt nog steeds een ferme scheut Russische vodka door het bloed. Met zo’n achtergrond moét je wel DJ worden. Of vertaler-tolk. Gelukkig voor ons werd het het eerste, want dit is geen gewone plaatjesdraaier of praatjesmaker maar een entertainer eerste klas! Hij speelt in de heetste clubs in heel Europa en met zijn hyperkinetische energie zet hij zelfs de grootste festivals in vuur en vlam. Verwacht het onverwachte: in zijn sets klutst hij dancehall, urban, drum ’n bass, Jamaican sunshine en rock-anthems vlotjes door elkaar. Ladies and gentlemen: the mash-up energy bomb is in the house!

Septastic

Vrijdag 2 juni, De Beeck Stage

Septastic zal van op De Beeck Stage een knallend startschot geven aan 2 dagen Gladiolen! De podia van Sunrise en Sunset Festival en clubs als Versuz en Noxx mochten al kennismaken met dit jonge DJ-talent. Met zijn allround mix van dance, commercial, house en drum ’n bass krijgt hij overal alle voetjes op de dansvloer en de handjes in de lucht! Septastic? Fantastic!

the Suit

Zaterdag 3 juni, KBC Entry Stage

Deze Molse muziekmaniak zorgt al bijna veertien jaar voor muzikaal kabaal in de niet-zo-stille-Kempen. Een stevige betonvloer, een houten planché of een veld vol plastieken bekertjes? The Suit maakt van elke ondergrond in een handomdraai een ferme dansvloer. Hij brengt een set zo strak als zijn kostuum en knoopt daarvoor rock, dance en popmuziek van de jaren ’80 tot nu netjes aan elkaar. Naast zijn indrukwekkende eigen collectie zwiert hij met evenveel gemak ook zowel vaders platenbakken als dochters Spotify-playlist mee de mixer in. Hoog boven in de inkompoort speelt hij het ideale ontvangstcomité voor een zalige zaterdagavond!

The Whatevers

Vrijdag 2 juni, Mars Main Stage

Hun heerlijk nonchalante groepsnaam dekt volkomen de lading: alles kan en alles mag! The Whatevers, bestaande uit Kim (de helft van DJ-duo Ed & Kim) en Dim (we verzinnen dit niet), brengen een wervelende mix van zowat elk muziekgenre van de laatste vijftig jaar. Die mishmash klinkt tegelijk geniaal, geschift én geweldig!

Met hun populaire rondreizende partyconcept “Whatever!” wonnen ze de gouden medaille in de categorie “Best Party” op de Red Bull Elektropedia Awards. Ze zetten regelmatig Studio Brussel op z’n kop met een fel gesmaakte DJ-set en stonden al op de podia van Pukkelpop, Laundry Day en Tomorrowland. De ideale afterparty vol rock ’n’ roll, hiphop, funk en bass!

TLP

Vrijdag 2 juni, Club Vedett

Wie nog nooit van TLP heeft gehoord, heeft waarschijnlijk al veel te lang onder een steen gefeest. De Gentse partypaus brengt zowel clubs in New York, Parijs en Tokio als festivals zoals Dour, Tomorrowland of de Boilerroom van Pukkelpop naar een kookpunt. Op zaterdagavond heeft hij een wekelijkse radioshow op Studio Brussel en om zijn dertigjarige (!) carrière te vieren, bracht Stubru vorig jaar zelfs een vinyl-compilatie uit met zijn favoriete tracks.

In Club Vedett zal hij iedereen met de billen laten trillen. Smeer je dansbenen maar in want hij mixt R&B, party hiphop, electro en dance hall met funky soul en groovy classics. Very hot, very spicy!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief