Update

Arsenal neemt afscheid van gastzanger

Droevig nieuws uit Seattle: de Amerikaanse zanger Shawn Smith is overleden aan de gevolgen van diabetes. Hij was de zanger van grunge-bands Brad en Satchel, en werkte samen met leden van Pearl Jam en Afghan Whigs. 

In België is hij vooral bekend als gastzanger bij Arsenal. Shawn is te horen op 2 van hun bekendste songs. In 2007 zocht de band een ‘blanke soulstem’ voor het pas geschreven “Lotuk”. Shawn beluisterde de ruwe demo’s en vond het nummer zo goed klinken dat hij zelfs mee hielp schrijven aan de tekst. 

Enkele jaren later, in 2011, zaten ze opnieuw samen in de studio. Arsenal vraagt Shawn om te zingen op “Melvin” en ook deze single wordt een dikke hit. Tijdens live optredens van Arsenal nemen frontman John Rian en zangeres Leonie Gysel de stemmen voor hun rekening, maar af en toe springt er een van de gastzangers bij op het podium. Voor de officiële video van Melvin mixen ze beelden die ze opnamen in Madagascar met hun optreden in de Lotto Arena, waar Shawn live mee kwam zingen.

Op de Facebook-pagina van Arsenal neemt de band afscheid van hun vriend: “Just heard the news that our friend Shawn Smith has passed away. He was that remarkable voice on Lotuk, Melvin, Pacific, … Huge songs for us. He was a huge guy. A beautiful bear. Shawn, the world is a tad darker without you. Go gentle in the night my friend.”

We wensen familie, vrienden en fans van Shawn Smith veel sterkte toe.

Raf Heylen

Volg Gladiolen op social media