Update

Eerste editie Kapriolen was een succes

Op vrijdag 26 oktober 2018 sloegen Jeugdhuis Kapao en Gladiolen de handen in elkaar en organiseerden samen Kapriolen, een avond voor de liefhebbers van stevig rockgeweld.

Met de Brouwershal van de Olense Drankencentrale vonden ze de ideale pop-up locatie. Deze industriële hal wordt normaal gezien gebruikt voor de stockage van bier en frisdranken, dorst werd er dus zeker niet geleden!

De pittige Kempense stoner-rock van Last Living Souls vuurde het startschot af. Dit viertal graaft muzikaal in hetzelfde hete woestijnzand waar ook groepen als Queens Of The Stone Age en Red Fang hun handen graag aan vuil maken. Ze lokten al direct een talrijk publiek en goten live vette riffs en een emmertje distortion over nummers als “Demise”, “Rubber Duck” en “Stranger’s Eyes”. Af en toe werd er even gas teruggenomen en dat leverde lekker zompige blues en rauwe grunge op.

Last Living Souls

Ze dropten een cameraatje achter de drumkit, check hier de live-versie van hun “Blues in G”:

De tweede band van de avond was het Franse Lysistrata. Dit jonge powertrio bracht een opzwepende mix van post-rock, noise en math-rock. In songs als “Asylum” en “The Thread” koppelden ze de intensiteit van oude Joy Division aan de trefzekerheid van 65daysofstatic. De monitorboxen werden letterlijk van het podium gespeeld en de bassist sprong tussendoor al eens in het volk voor een nadere kennismaking met de eerste rijen. Topband!

Lysistrata

Tijdens hun Europese tournee spelen ze ondertussen regelmatig op de grootste podia, dit is “The Tread” live op Rock en Seine:

Headliner op Kapriolen was Psycho 44. Deze elektronische stoner-rock-hardcore-punkers zijn eindelijk terug aan het touren. Ze brachten nieuwe drummer Niels Meukens mee, een topmuzikant die op Gladiolen ook achter de drumkit bij Warhola zal plaatsnemen.

Psycho 44

Psycho 44 werkt volop aan hun langverwachte tweede album en Kapriolen mocht als eerste live kennismaken met gloednieuw geweld als single “Call Of The Void”. Uiteraard ontbraken de klassiekers ook niet op de setlist. Splinterbommen “All My Demons Have Distortion” en “No Methaphor” deden de Brouwershal ontploffen. Een enthousiast publiek danste de benen in een knoop, inclusief een spontane sit-down en enkele stevige mosh-pits. Ook de groep genoot zichtbaar van het warme onthaal, en met laatste bis “Dance MTHRFCKR Dance” deden ze finaal het licht uit. Ze zetten daarmee een stevig uitroepteken achter een geslaagde eerste editie Kapriolen!

Schud je nekspieren nog eens los met nieuwste single “Call Of The Void”:

Als afterparty sprong DJ Tivalo achter de draaitafels. Trouwe Gladiolen-fans kennen hem van DB Vox, het geschifte DJ-duo dat jarenlang zorgde voor de zotste feestjes op het openlucht-podium. Vanaf nu knalt DJ Tivalo solo verder, en op Kapriolen zorgde hij voor een afsluitend feestje tot in de vroege uurtjes!

Tivalo

Raf Heylen

Volg Gladiolen op social media