Update

Experiment met herbruikbare bekers op Gladiolen geslaagd!

We hebben dit jaar de gok gewaagd om een systeem van herbruikbare bekers zonder waarborg in te voeren op Gladiolen. 30.000 bekers, mobiele eco-teams, speciale verzamelbakken, 3 wasstraten, 40 extra medewerkers, een plasticvrij charter en een paar technische krakken die een ondergronds buizenstelsel hebben aangelegd waren er voor nodig.

Maar na 2 keer 9.000 bezoekers te ontvangen, mogen we stellen dat het een onverhoopt succes was! Zowel vrijdag als zaterdag was er na het festival geen afval meer te vinden in de tenten en op het festivalterrein. Een superfijn gevoel!

Als organisatie wensen we dan ook iedereen nadrukkelijk te bedanken, om mee te gaan in onze zotte overtuiging. We hebben er met z'n allen een proper festival van gemaakt. Merci, merci, merci! ❤️

In beeld: herbruikbare bekers op Gladiolen

Plasticvrij charter

Wij geloven nu nog harder dan ooit, dat de festivalwereld ook afvalvrij kan zijn. Denk jij er ook zo over? Dan kan je nog steeds ons plasticvrij charter ondertekenen op gladiolen.be/plasticvrij

Speciale dank

We wensen enkele personen extra te vermelden voor het mee uitvoeren van onze gekke plannen: Gert Dierckx en Jan Bellens voor hun handen en tijd, Pentair voor het buffervat, Hadtron Tec voor de 3D-printing, bouwmaterialen Hermans-Vermeulen voor de buizen, Helsen grondwerken voor de uitgraving, Festicup voor de bekers en de wasstraten en Ovam, IOK, Fost Plus en Thomas More voor de ondersteuning.

partners

Met trots,
de organisatie

Volg Gladiolen op social media