Update

Fleddy Melculy brengt stevig eerbetoon uit

Met nieuwe single “De Hel Niet Gezien” herdenkt Fleddy Melculy de mensen waar ze de laatste tijd helaas afscheid van hebben moeten nemen. Het is een speciaal nummer geworden, met meer rauwe emotie dan het grote publiek van hen gewend is. 

Zanger Jeroen Camerlynck legt aan Red Bull Music uit hoe het nummer tot stand is gekomen: “Tijdens het schrijfproces van ons nieuwe album werden we geconfronteerd met verschillende overlijdens - allemaal kort na elkaar. De grootste schok kwam in april vorig jaar, toen we het nieuws kregen dat een goede vriend zichzelf het leven had ontnomen. Iemand die vaak met ons on the road ging en waar we ons kapot mee amuseerden. Je schrikt enorm van zo'n nieuws, en je kan zoiets ook allemaal heel moeilijk plaatsen. En dat is op één of andere manier in de muziek gekropen."

Geen hemel of hel

Het nummer vertelt het verhaal van iemand die ontdekt dat hij dood is en als geest over de aardbol blijft lopen. Er blijkt geen hemel, hel of een ander uitgevonden hiernamaals te zijn. In de videoclip zie je dit letterlijk gebeuren. Er werden geen acteurs gebruikt, wat alles extra hard doet binnenkomen.

“In de scène waarin ik besef dat mijn kinderen achterblijven, zie je dus mijn echte vrouw en kinderen.”, verduidelijkt Jeroen, “Mijn gezin stond erop om dat zelf te spelen. Achteraf gezien snap ik dat wel. Ze wilden niet dat iemand anders hun rol zou overnemen, want we hebben samen al die overlijdens op een korte tijd moeten verwerken.”

“Dit staat haaks op wat de mensen van ons gewend zijn”

Door de emotionele impact en omdat het nummer anders is dan wat iedereen van Fleddy Melculy verwacht, werd lang getwijfeld om dit als single naar voor te schuiven. Door de vele steun en positieve reacties van hun omgeving werd toch besloten om dit als eerbetoon uit te brengen. 

“Hoe de echte afterlife eruit ziet? Geen idee. Als ik mag kiezen, dan hoop ik op reïncarnatie. Dan wil ik als een kat terugkomen: negen levens en heel de dag eten en slapen! Dit is echt een buitenbeentje op de nieuwe plaat, een manier om ons verlies te verwerken. Verder blijven we alles en iedereen in de zeik zetten. Djembé-straatmuzikanten, yuppies, de metalpolitie, Nederlanders, Belgen, mensen met tattoos van Chinese tekens, influencers en azijnpissers zijn bij deze al op voorhand gewaarschuwd!”

Bron: Red Bull Music
Raf Heylen

Volg Gladiolen op social media