Update

Geen Gladiolen in 2020

Lieve vrienden van Gladiolen

Jammer genoeg moeten we aankondigen dat Gladiolen 2020 niet zal doorgaan. Ook wij hadden het liever anders gezien maar de uitbraak van het coronavirus en de getroffen maatregelen laten ons geen keuze. We zijn genoodzaakt het festival te verschuiven naar 21 en 22 mei 2021. Wel goed nieuws: de volledige affiche wordt behouden!

We stellen de gezondheid van onze festivalgangers, medewerkers en artiesten voorop. De piek van de coronacrisis is momenteel nog niet bereikt. We hopen van harte dat de situatie op 29 en 30 mei genormaliseerd is. Maar zelfs als dit het geval zou zijn, komen wij als organisatie in de ruime periode voor het pinksterweekend al in de problemen.

Aan het festival gaan tal van samenkomsten vooraf. Niet alleen met onze vaste kern van 14 organisatoren, maar ook met medewerkers, werkgroepen, vrijwilligers, partners, sponsors, leveranciers, overheden en veiligheidsdiensten. Artiesten moeten kunnen repeteren, toeleveranciers produceren. En dan moet de opbouw van het festival nog beginnen. We zijn op dit moment met al deze partners in gesprek. Het is fijn om te horen dat ook zij mee willen nadenken om de schade voor iedereen te beperken.

Ieder van ons werkt vrijwillig mee aan Gladiolen. Naast onze gezinslevens en werksituaties, is de organisatie van het festival een hobby. En een geweldig plezante dan nog! Net daarom is het festival verplaatsen naar het najaar geen optie. Dit zou een overlap creëren met de voorbereidingen van de editie van 2021. En dat zou iets te veel van het goede zijn. We hopen met deze beslissing het bestaan van Gladiolen op lange termijn te kunnen verzekeren. Niet in het minst voor de verenigingen die helpen bij de organisatie. Ook voor hen heeft dit financiële gevolgen.

Had je al een ticket voor Gladiolen 2020? Dan zal de waarde van je ticket behouden blijven in 2021. Ook wie al drank- en eetbonnen aankocht, zal die in 2021 kunnen gebruiken. Hoe dit praktisch in z’n werk gaat, verneem je later van ons. Heb je een fysiek ticket gekocht? Hou dit dan goed bij.

We zijn er ook in geslaagd, in overleg met de artiesten en boekingskantoren, om onze geweldige line-up volledig mee te nemen naar volgend jaar. Dit wil zeggen dat je alle bands en dj's die we hadden aangekondigd, in 2021 aan het werk kan zien op Gladiolen.

Tot slot willen we ons respect uitdrukken voor alle zorg- en dienstverleners die zich in deze dagen inzetten voor wat echt telt. Als er dan geen muzikale helden naar de wei van Gladiolen komen, applaudisseren wij graag voor deze artiesten.

Zorg goed voor elkaar. En laten we elkaar in 2021 opnieuw besmetten met muziek, vriendschap en veel plezier.

De organisatoren van Gladiolen
Annemie, Benny, Dirk, Eddy, Ellen, Erwin, Jo, Kristof, Lode, Marc, Mark, Raf, Ronny & Willy


Wat nu?

We begrijpen dat deze beslissing veel vragen zal oproepen. We zullen ze dan ook allemaal beantwoorden. Hieronder kan je de meest gestelde vragen terugvinden. Je kan ons bereiken via info@gladiolen.be.


De antwoorden op je vragen

Ik heb een ticket voor Gladiolen 2020. Wat nu?

Je ticket blijft geldig in 2021. Iedereen met een e-ticket krijgt in 2021 ook een nieuwe bevestigingsmail. Heb je een fysiek ticket gekocht? Hou dit dan zeker goed bij. Wie al drank- en eetbonnen aankocht, zal die in 2021 ook kunnen gebruiken.

Waarom worden tickets niet terugbetaald?

Gladiolen 2020 wordt verschoven naar 21 en 22 mei 2021 met behoud van het programma. Daardoor blijven alle festivaltickets geldig. Indien we alle tickets moeten terugbetalen, gaan we financieel kopje onder. Dan zou er nooit nog een Gladiolen zijn. Kan je omwille van ziekte of beroepsredenen niet op de nieuwe datum? Dan kan je uitzonderlijk een terugbetaling aanvragen via info@gladiolen.be

Kan ik nog tickets kopen voor Gladiolen 2021?

De dagtickets van Gladiolen 2020 waren nog niet uitverkocht. Er zullen dus zeker nog nieuwe dagtickets in onze ticketshop komen. Momenteel is deze verkoop echter even stilgelegd. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte gehouden te worden van de verkoop.

Wat is de datum van Gladiolen 2021?

Vrijdag 21 en zaterdag 22 mei 2021, het pinksterweekend.

Hoe zal het programma van Gladiolen 2021 eruit zien?

Identiek aan dat van Gladiolen 2020. We zijn er, in overleg met alle artiesten en boekingskantoren, in geslaagd om alle concerten te verschuiven naar 21 en 22 mei. Ook het uurschema blijft behouden. Goose, De Kreuners, Noordkaap, Portland etc... kan je dus aan het werk zien op Gladiolen 2021!

Wat met reeds betaalde sponsoring en samenwerkingsovereenkomsten?

Festivaltickets en viptickets blijven geldig voor de volgende editie. Net als alle gemaakte afspraken.

Blijven campingtickets ook geldig?

Ja. Alle campingtickets voor 2020 zullen ook in 2021 gebruikt kunnen worden. De camping was nog niet uitverkocht. Later dit jaar heropenen we de voorverkoop en kan je extra campingtickets kopen, mocht dat nodig zijn.

Ik heb een hardcopy ticket gekocht op de kerstmarkt. Moet ik dit nu bijhouden?

Ja. Dat ticket is het enige bewijs dat je een geldig festivalticket bezit. Ben je bang dat je het zou kwijtspelen? Neem dan nu al een foto en sla hem op in je telefoon. Elk ticket heeft namelijk een unieke code en volgnummer die maar 1 keer gescand kunnen worden.

Volg Gladiolen op social media