Update

Racen met de sportkar van Warhola

Met “Sportkar” lost Warhola een nieuw nummer uit hun langverwachte debuut “Young Loving”. In tegenstelling tot wat de titel van het nummer doet vermoeden, wordt er niet in het Nederlands maar in het Engels gezongen. 

Zanger Oliver Symons: “Het was één van de eerste nummers die ik schreef voor de plaat, in Kaapstad. Voor de lol had ik het “Sports Car” genoemd, een beetje zoals de rappers doen(lacht). Tijdens de repetities zijn we het “Sportkar” blijven noemen, en die titel is gebleven.”

Deze keer krijg je geen stevig pompende beats, maar subtiele elektronica en een zacht tikkende ritme-sessie met daarbovenop een zwoele zanglijn. Opvallend genoeg wordt het nummer in de bijhorende videoclip vooral gebruikt als achtergrondmuziek. Volledig in het album-thema “Young Loving” staan levensechte getuigenissen van jongeren over liefde en relaties centraal in het filmpje. 

“Ik vroeg aan verschillende mensen om een nummer te kiezen en iets te maken rond Young Loving, de titel van het album.” vertelt Oliver. “Regisseurs Nicolas Karakatsanis en Leo Van Dijl pikten er Sportkar uit en maakten deze unieke video. De eerste keer dat ik het zag, werd ik echt weggeblazen en iedere keer wanneer ik er naar kijk, blijft de kwetsbaarheid en oprechtheid me diep raken. Ongelooflijk hoe open die jongeren durfden getuigen over hun eigen zoektocht en twijfels in relaties. Ik zag het mezelf nog niet doen op die leeftijd. De clip past daarom in mijn ogen perfect bij het breekbare en fragiele van de muziek. Ik ben Nicolas en Leo dan ook enorm dankbaar voor dit prachtige werk dat zij voor mijn muziek hebben gemaakt.”

Stap in de sportkar van Warhola, draai de raampjes naar beneden en laat de muziek zachtjes binnenglijden!

Bron: Humo

Raf Heylen

Volg Gladiolen op social media