Update

SONS brengt debuut uit

Debuutalbum “Family Dinner” van SONS klinkt super lekker! Singles “Ricochet”, “Tube Spit” en “Naughty” deden ons al op voorhand watertanden, en ook de nieuwe nummers happen van bij de eerste luisterbeurt direct vlotjes weg.

Ook bij Humo zijn ze grote fan en smijten ze met complimenten: “Vier nozems uit Melsele wonnen vorig jaar De Nieuwe Lichting en bestormden in de zomer meteen het hoofdpodium van Rock Werchter. Hun debuutplaat “Family Dinner” begint met venijnige punksongs die je meebrult zonder een woord te begrijpen – “Naughty”, “Ricochet” en “Waiting on My Own” hebben de beste refreinen – en eindigt in het duister met tien minuten psychedelica die je je op “Planet Caravan” van Black Sabbath doen wanen. Te klasseren onder ‘heerlijke herrie’, tussen Equal Idiots, King Gizzard en Ty Segall: schorriemorrie dat niets te zoeken heeft op een familiediner en alles op een festivalpodium.”

Bijt hier in het titelnummer “Family Dinner”:

Met Michael Badger-Taweel (King Gizzard & The Lizard Wizard) en Reinhard Vanbergen (Das Pop) hebben ze 2 bekende producers achter de knoppen zitten. Zij konden de wilde energie van de live-optredens perfect op plaat persen en zorgden er mee voor dat SONS in de studio vrijuit kon spelen met nieuwe klanken en melodieën. “We wilden op ons album niet de hele tijd rechttoe rechtaan rammen, zoals we gewoon waren om te doen”, vertelt de band, “daarom hebben we wat meer geëxperimenteerd. In onze zoektocht naar originele geluiden smokkelden we zelfs het gerammel met een bestekbak en een stukje verdwaalde viool in onze sound.” Het resultaat is een opwindend album waarmee ze alle concertzalen en festivalweides ongetwijfeld gaan omverblazen.

Benieuwd hoe dit live klinkt en kan je niet wachten tot Gladiolen? Bekijk hier de Penthouse Sessions die ze speelden na het winnen van De Nieuwe Lichting, met 3 nummers van het nieuwe album: “Ricochet”, “Tube Spit” en “Do They See Me”. 

Luister hier integraal naar "Family Dinner" op Spotify.

Bron recensie: Humo 

Raf Heylen

Volg Gladiolen op social media