Update

Vers vinyl op Record Store Day

Zaterdag 13 april 2019 is dé hoogdag voor vinylfreaks: Record Store Day. Er worden die dag verschillende exclusieve en gelimiteerde albums en singles op vinyl aangeboden. Ook enkele Gladiolen-bands zorgen voor een bijzondere release.

K’s Choice brengt met “Running Backwards” een speciaal album uit. Deze verzameling van onuitgegeven nummers, demo’s en live opnames kwam oorspronkelijk in 2003 op cd uit, als beperkte uitgave voor de K’s Choice fanclub. Nu laat de band dit album voor het eerst op plaat persen, in de vorm van 750 genummerde exemplaren op rode vinyl.

Een van de pareltjes op “Running Backwards” is deze akoestische live versie van “Little Man”.

Ook Glints komt met een unieke release voor Record Store Day. De twee recentste top-singles “Bugatti” en “Gold Veins” worden eenmalig samen op een exclusieve 12” plaat uitgebracht. 

Wie op Gladiolen de volledige tekst van “Bugatti” luidkeels wil meezingen, kan hier al eens oefenen. Bugatti Bugatti Bugatti!

Ben je ook geïnteresseerd in buitengewone uitgaves van Millionaire, The Van Jets, Hooverphonic of andere bands die ooit al op Gladiolen speelden? Check de volledige lijst met  Record Store Day-releases op recordstoreday.be

Raf Heylen

Volg Gladiolen op social media