Wie wint de ultieme Gladiolen-DJ-battle?

10. DJ Zaki Dewaele: 1,5 x

De papa van de broertjes Stephen en David Dewaele (2 Many DJ’s, Soulwax, …) stond in 2009 op onze affiche. Op zaterdag. Niet op vrijdag. Groot was dan ook onze verbazing toen hij reeds vrijdags onze backstage binnenreed. Eén “Ah, ik ben een dag te vroeg, of wat?” en een wandelingetje naar het podium “Ja rap efkes zien waar ik morgen moet zijn dan”, en weg was ie weer. Om ’s anderendaags glimlachend “Hallo, nu ben ik juist hé” terug te keren en met een stevige DJ-set te tonen wie er vroeger thuis de muzikale papfles aan de kinders gaf. Voor deze unieke prestatie mag hij de spits afbijten in onze lijst met een score van –tsja, euhm– we zullen het op 1,5 afronden.

9. Joris Jonckheer: 3x

In 2014 voorzag hij Gunther D van aangepaste botsautomuziek en dit jaar staat deze Stubru-hotshot onder zijn DJ-naam Skyve voor de tweede keer achter onze draaitafels. Hij brengt straks speciaal voor Gladiolen MC Miyagi én Stubru-collega Eva De Roo mee, dus dat wordt terug een vétte party!

8. De Schele & De Ras: 3x

Twee vintage plaatjesdraaiers die samen het onnavolgbare Antwerpse fenomeen Discobaar A Moeder vormen. Na hun eerste kennismaking met een volgepakte Club Vedett in 2012 stonden ze een jaar later in XL-versie op de Mars Main Stage. Ze brachten toen Elvis Presley, Roy Orbison én … de Okra van Deinze mee. Op algemeen verzoek komen ze terug om de vernieuwde Club Vedett af te sluiten, dus verwacht je aan een stevige portie dans, gezwans en geswaffel!

7. Ilse Liebens: 3x

Ze is naar eigen zeggen “zot van het Gladiolen-publiek” en mag dit jaar voor de derde keer op rij het hoofdpodium ’s zaterdags afsluiten met een vinnige DJ-set. Ze deelt de DJ-booth met de volgende in het rijtje, haar troetelbeertje Christophe “Lambi Bambi” Lambrecht.

6. Christophe Lambrecht: 4x

Deze fiere Kempenzoon stond in 2009 mee aan de wieg van ons openlucht DJ-podium. Drie jaar later stond onze favoriete Stubru-DJ voor het eerst op de Mars Main Stage, waar hij het feest afsloot met een knoert van een afterparty. Omdat alleen ook maar alleen is – en solo ook maar boter – bracht hij in 2014 de ravissante Ilse Liebens mee om hem te vergezellen achter de draaitafels. Ook dit jaar zullen deze twee klasbakken je dansbenen testen met de heetste clubplaten en de fijnste classics.

5. Tom Ennekens & Joeri Mertens: 5x

Lokale helden die vanaf de 2de editie in 2001 onder de zorgvuldig gekozen naam “Tom & Joeri” maar liefst vijf jaar na elkaar DJ-sets uit hun computer toverden. We spreken hier over het stenen-computer-tijdperk van begin deze eeuw. Met computer bedoelen we dus niet een flinterdun geschild appeltje van vandaag, maar wel een zware blok beton met een wit laagje plastiek overheen. Met wat geluk kon je toen met de onhandelbaar softe software wat nummers aan elkaar mixen. En tóch kregen ze hier heerlijk dansbare muziekjes uit geschud. Dit zijn de echte DJ-pioniers van Gladiolen, waarvoor hulde!

4. Jimmy Dewit: 5x

Een knopjestovenaar die ondertussen zijn weg naar ons festival blindelings kan vinden. Hij stond in 2007 met Shameboy op ons podium, draaide in 2014 solo een DJ-set als Bobby Ewing en komt dit jaar voor de derde keer samen met zijn makkers van Discobar Galaxie Gladiolen op stelten zetten.

3. Tom Herteweg & Dieter Lizen: 8x

Bronzen medailles voor Laston & Geo! Vanaf 2009 doen zij elk jaar op vrijdagavond ons openlucht DJ-podium daveren. Ook dit jaar zijn ze trouw op post, maar aandachtige Gladiolenfans zullen al gemerkt hebben dat ze dit jaar naar zaterdag zijn verhuisd. Benieuwd of ze het zaterdagpubliek even hoog kunnen laten springen!

2. Adriaan Meuris: 11x

De helft van DJ-duo DB Vox verovert de tweede plaats! Adriaan is sinds 2006 elke Gladiolen-zaterdag op ons openluchtpodium te vinden en scoort dus maar liefst 11 passages. Een topprestatie maar nèt niet voldoende voor de eerste plaats want...

1. Tim Van Looy: 12x

...helemaal bovenaan: Tim Van Looy van DB Vox! Deze top-DJ staat dit jaar voor de 12de (twaalfde!) keer op onze affiche. Samen met zijn compagnon, de zilveren medaille-winnaar Adriaan, staat hij als DB Vox sinds 2006 elk jaar achter onze draaitafels. Tim scoort 1 extra punt en verslaat zijn kameraad met een extra solo-set als Tim V vorig jaar in Club Vedett. Dikke proficiat voor allebei! Ze krijgen een wissel van festivaldag cadeau, dus mag DB Vox dit jaar snuffelen aan de frisse oksels van ons vrijdag-publiek wanneer de handjes de lucht ingaan voor de topschijven van dit DJ-duo!

 

Geniet hier nog eens na met de aftermovie van DB Vox op Gladiolen 2014:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief