Equal Idiots

  • vrijdag 22:45 - 23:45Mars Main Stage
    Like
Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting van Studio Brussel katapulteerden Equal Idiots in 2016 recht richting eeuwige roem. De twee jeugdige garagerockers stonden dat jaar ook voor het eerst op Gladiolen, waarbij ze onze Mars Main Stage vakkundig sloopten met een stevig optreden.

Een jaartje later bracht het duo hun debuutalbum “Eagle Castle BBQ” uit. Met catchy kanonkogels als “Salmon Pink”, “Put My Head In The Ground” en “Toothpaste Jacky” kegelden ze de festivalweides van Werchter, Dour, Pukkelpop en alle andere grote festivals ondersteboven.  

Terwijl hun debuut een vrolijke, wilde en onbezonnen rit was van twee jonge honden uit Hoogstraten, rijdt opvolger “Adolescence Blues Community” een stuk strakker richting doel. Aan het stuur zitten nu twee chauffeurs die stilaan volwassen lijken te worden. Vrees echter niet: feesten staat nog steeds helemaal bovenaan op de agenda van gitarist Thibault Christiaensen en drummer Pieter Bruurs. Live spelen ze nooit met de handrem op en durven ze al eens vol gas de bocht in vliegen. Om hun nieuwe plaat voor te stellen komen ze graag terug naar Gladiolen afgezakt, dus kom vrolijk mee hossen, moshen en pintjes smossen!

Luister naar Equal Idiots
Op Gladiolen in

Volg Gladiolen op social media