Informatie voor de buurtbewoners

Beste buurman, lieve buurvrouw,

De 20ste editie van muziekfestival Gladiolen komt stilletjes dichterbij. U hoort bij de gelukkigen die de festiviteiten van op de eerste rij kunnen volgen. Wij begrijpen dat sommige aspecten van zo’n organisatie voor ongemak kunnen zorgen en willen zoals steeds onze uiterste best doen om ook onze buren een goed gevoel te geven.

Op deze pagina trachten we alle nuttige informatie te bundelen die u als buur van het festival kan interesseren. Kom dus geregeld een kijkje nemen, zodat u steeds op de hoogte bent van de laatste wijzigingen over Gladiolen 2019.

Veiligheid

Om overlast te beperken en de veiligheid op de openbare weg in het oog te houden, zullen zowel onze eigen stewards als agenten van politiezone Neteland voor, tijdens én na de activiteiten zichtbaar in het straatbeeld aanwezig zijn. Onze fietspatrouilles mogen altijd aangesproken worden. Zij staan in rechtstreeks contact met de organisatie.

Het verkeer zal vanaf donderdagmiddag 6 juni moeilijk/onmogelijk zijn door de dorpskern. Bovendien zullen er omleggingen zijn voor Keizershof, Larumseweg van het kruispunt met de Stationsstraat tot het kruispunt met Keizershof, Boekel tot aan ‘t Boerke, e.a.

Om veiligheidsredenen wordt er zoals steeds gevraagd om het autoverkeer tijdens het festival in de onmiddellijke omgeving van het festivalterrein tot een minimum te beperken en niet op straat te parkeren. Gebruikt u uw wagen gedurende de festivaldagen (op vrijdag 18 of zaterdag 19 mei) of heeft u niet de mogelijkheid om uw wagen in uw eigen garage of op uw eigen oprit te parkeren, dan kan u op voorhand een doorgangsbewijs en/of parkeerkaart verkrijgen. Deze zijn beschikbaar op de buurtvergadering, of daarna bij de dienst Vrije Tijd in het Boekelhuis (Lichtaartseweg 9).

Bereikbaarheid

Delen van de dorpskern worden tijdens de opbouw, het festival en de afbraak afgesloten voor verkeer.

Timing festival en opbouw

Gladiolen 2019 gaat door op 7 en 8 juni. Maar ook voor en na de festiviteiten is er heel wat beweging in OLV-Olen. De opbouw start op zaterdag 1 juni met het opzetten van de grote festivaltent. De dagen daarna zullen onze vrijwilligers het festivalterrein verder aankleden.

De deuren van het festival openen op vrijdag 7 juni om 18.00u. Die van de camping in Beilen openen al om 16.00u.

Glasbollen

Tijdens de opbouw en het festival zullen de glasbollen in de Melkerijstraat tijdelijk niet bereikbaar zijn. Op de website van Gemeente Olen vindt u een overzicht van de andere locaties waar u uw glasafval kwijt kan. http://www.olen.be/product/102/glasbollen

Hulpdiensten

De bewoners die binnen de afgesloten festivalzone wonen, kunnen de hulpdiensten gewoon blijven bereiken via de nummers van politie (101) en noodcentrale (112).

Infovergadering 12 maart

Zit u met vragen of opmerkingen over Gladiolen? Dan nodigen wij u vriendelijk uit op onze infovergadering in de lokalen van Chiro Achter-Olen op dinsdag 12 maart om 19.00u.

Gratis tickets

Per huisnummer in de buurt bieden we 2 gratis dagkaarten aan. Elke buurtbewoner die hier recht op heeft, onvangt een code waarmee de tickets kunnen aangevraagd worden.

Klik hier om je tickets aan te vragen.

Parkeerkaarten & doorgangsbewijzen

Parkeerkaarten en doorgangsbewijzen zijn beschikbaar op de buurtvergadering of daarna bij de Dienst Vrije Tijd.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de organisatie van Gladiolen? Blijf er niet mee zitten en neem contact op met één van deze adressen:

Dienst Vrije Tijd Gemeente Olen
Lichtaartseweg 9, 2250 Olen,
014 27 94 22
vrije.tijd@olen.be

De organisatie van Gladiolen 
0485 88 51 51
mark.bellens@gladiolen.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief