F.A.Q.

Tickets en co

Worden tickets terugbetaald?

Tickets voor Gladiolen worden nooit terugbetaald of teruggenomen. Ook niet in het geval van programmawijzigingen.

Kan Gladiolen uitverkopen?

De vorige edities waren steeds uitverkocht. We raden je dan ook aan om je ticket in voorverkoop aan te schaffen. Enkel zo ben je zeker van toegang tot het festival. Mocht Gladiolen toch niet uitverkocht zijn, kan je wel tickets kopen aan de festivalkassa. Deze tickets zijn echter duurder dan voorverkooptickets.

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets voor Gladiolen zijn enkel via deze website verkrijgbaar, vanaf 4 januari 2020. Er worden geen tickets meer verkocht in lokale voorverkooppunten.

Heb ik als buurtbewoner recht op gratis tickets?

Als buurtbewoner hoor je bij de gelukkigen die de festiviteiten van op de eerste rij kunnen volgen. Wij begrijpen dat sommige aspecten van zo’n organisatie voor ongemak kunnen zorgen en willen meer dan ons uiterste best doen om iedereen een goed gevoel te geven. Daarom zullen we per huisnummer 2 gratis dagkaarten ter beschikking stellen. In de loop van januari krijg je van ons een persoonlijke code waarmee je 2 gratis dagtickets kan reserveren. Woon je in de buurt maar heb je geen formulier ontvangen? Neem dan contact op met de organisatie. Dat kan door te mailen naar info@gladiolen.be

Mag ik zonder festivalticket ook op de camping?

Neen. De camping is enkel toegankelijk voor festivalgangers die ook een ticket of bandje van het festival zelf hebben. Deze regel is er niet zomaar. Hij dient om mensen buiten de camping te houden die er niets te zoeken hebben. Zo proberen we eventuele overlast, vandalisme of diefstal door niet-festivalgangers te vermijden en maken we van de camping een veiligere plek. Als je op de camping bent, kan je steeds gecontroleerd worden.

Hoeveel betaal je voor een Gladiolenticket?

Dagtickets zijn in voorverkoop verkrijgbaar aan €26, combitickets aan €42. Een ticket voor de camping bedraagt €15. Deze prijzen zijn exclusief servicekosten. Indien Gladiolen niet is uitverkocht, verkopen we ook tickets aan de festivalkassa. Dan betaal je voor een dagticket €31 en een combiticket €52.

Kan ik mijn kinderen meebrengen naar Gladiolen?

Er is geen minimumleeftijd voor het bezoeken van Gladiolen. Iedereen is welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig toegangsticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend. Kinderen jonger dan 14 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassen. 

We raden echter af om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Er worden geen faciliteiten voor kinderen voorzien op het festivalterrein. Een drukbezocht festival met luide muziek is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen.

Op zaterdagnamiddag schenken we wel extra aandacht aan de kinderen, door in de programmatie van Boekel Boulevard, ons gratis straatfestival, acts en animatie te voorzien voor de jongsten.

Moet ik mijn ticket afdrukken?

We leven in 2020. Auto's rijden elektrisch, bier wordt getapt in herbruikbare bekers en Olen staat vol windmolens. Toon je ticket gewoon op je smartphone. Zo besparen we samen 12.000 A4-blaadjes. 

Waar kan ik campingtickets kopen?

Tickets voor de camping worden enkel online verkocht. Als de camping niet uitverkocht is, kan je natuurlijk ook nog tickets kopen aan de ingang. Maar dit wordt niet gegarandeerd. Om zeker te zijn van een plaats op de camping, koop je dus best een ticket op voorhand. Je betaalt € 15 voor een campingticket. (exclusief servicekosten)

Wanneer stopt de voorverkoop?

De voorverkoop stopt op donderdag 28 mei 2020, om 22.00u.

Wanneer start de voorverkoop?

De voorverkoop start op zaterdag 4 januari 2020, om 10.00u.

Programmatie

Kan ik een demo van mijn band opsturen om zo een plek op de affiche te versieren?

Gladiolen programmeert professionele bands en artiesten maar voorziet hier en daar ook ruimte om beginnende groepen of DJ's te steunen. Daarom ontvangen we zeer graag jouw demo's of mixtapes. Om ze intern gemakkelijk te kunnen doorgeven, stuur je ons best een e-mail met daarin een link naar je website, YouTubekanaal of Soundcloudprofiel. Mailen mag naar raf@gladiolen.be

Welke bands en DJ's spelen op Gladiolen?

Een volledig overzicht van het programma van Gladiolen kan je terugvinden onder Programma.

Komt Natalia naar Gladiolen?

Neen. Of toch niet voor zover wij weten.

Op het festival

Is er een vestiaire?

Jazeker: je kan je jas veilig achterlaten in onze vestiaire vlak achter de ingang.

Hoeveel podia zijn er op Gladiolen?

Op Gladiolen zijn er 4 podia met verschillende muziekstijlen. Twee ervan zijn overdekt, de andere twee zijn in openlucht. Bezoek ze allemaal en proef zowel van de nieuwste muzikale ontdekkingen als van de grootste headliners. Je vindt ze hier

Wat kosten drank- en eetbonnen?

Op Gladiolen is een ruim assortiment frisse frisdranken en schuimend gerstenat voorradig. Onze drank- en eetbonnen zijn identiek, je hoeft hier dus geen aparte bonnen voor te kopen.

In onze ticketshop kan je ook drank- en eetbonnen kopen tot vrijdag 8 mei 2020. De vouchers kunnen omgeruild worden aan het voucherloket vlak achter de inkom. 

Hoe laat begint Gladiolen?

Op vrijdag gaan de deuren open om 18u.
Op zaterdag is dat om 16u.
Op zaterdagmiddag is er vanaf 13u ook het gratis straatfestival Boekel Boulevard. 

Mag ik mijn rugzak meenemen op het festival?

Op Gladiolen zijn geen rugzakken en grote handtassen toegelaten op het festivalterrein. Wie graag materiaal veilig opbergt, kan hiervoor terecht bij de lockers aan de ingang. Op die manier kunnen we de toegangscontrole zo vlot mogelijk laten verlopen en vermijd je lange wachtrijen. Deze lockers kan je ter plaatse huren.

Zijn dieren toegelaten op Gladiolen?

Neen, er zijn geen dieren toegelaten op het festival. (Uitgezonderd geleidehonden en Oost-Indische neushoorns.)

Ik geef borstvoeding en moet afkolven. Zijn hier voorzieningen voor?

Dit spreek je best even af met het Rode Kruis. Je kan hen bereiken via hulpdienst@olen.rodekruis.be

Waar kan ik mijn spullen veilig opbergen?

Voor de ingang van het festivalterrein worden lockers voorzien om je rugzak of handtas in op te bergen. Deze lockers kan je ter plaatse huren. Er zijn ook lockers met electriciteitsvoorziening beschikbaar, waar je je gsm indien nodig kunt opladen. Breng wel je eigen lader mee!

Zijn kinderen toegelaten op Gladiolen?

Er is geen minimumleeftijd voor het bezoeken van Gladiolen. Iedereen is welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig toegangsticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend. Kinderen jonger dan 14 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene.

We raden echter af om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Er worden geen faciliteiten voor kinderen voorzien op het festivalterrein. Een drukbezocht festival met luide muziek is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen.

Op zaterdagnamiddag schenken we wel extra aandacht aan de kinderen, door in de programmatie van Boekel Boulevard, ons gratis straatfestival, acts en animatie te voorzien voor de jongsten.

Ik ben iets verloren op Gladiolen. Waar vind ik de verloren voorwerpen?

Tijdens het festival worden gevonden voorwerpen verzameld bij de kassa/infostand aan de inkom. Na het festival worden de identificeerbare voorwerpen (pas, bankkaart...) verzameld bij Lokale Politie Neteland (Molenvest 23, Herentals). Andere voorwerpen kunnen worden afgehaald bij dienst Vrije Tijd van gemeente Olen. (Lichtaartseweg 9, Olen)

Ik heb een beperking. Kan ik naar Gladiolen komen?

Ook dit jaar nemen we een aantal maatregelen om onze festivaltent toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Naast een rolstoelplatform voorzien wij aangepaste toiletten, een aparte inkom en parkeergelegenheid. Wens je gebruik te maken van deze voorzieningen, gelieve ons dan op voorhand een seintje te geven zodat we een parkeerplaats voor jou kunnen reserveren. Voor meer info en aanmeldingen kan je terecht bij Erwin Peeters via erwin@gladiolen.be

Ik ben ziek of gewond. Is er eerste hulp op Gladiolen?

Als je hulp nodig hebt, bied je je aan bij onze hulppost of spreek je Rode Kruis-mensen aan op het terrein. Zie je niemand, spreek dan iemand aan van de security of de politie. Zij kunnen het Rode Kruis altijd bereiken.

De hulppost bevindt zich aan de ingang. Heb je tijdens het festival speciale hulp nodig, moeten wij je medicatie bewaren of heb je een ander medisch probleem, licht ons dan even vooraf in via volgend adres: hulpdienst@olen.rodekruis.be

Een fotograaf nam een foto van ons, maar ik vind hem nergens terug...

Onze fotografen maken meteen een selectie van hun foto’s. Ze publiceren véél foto’s, maar niet allemaal. 
Er zijn ook fotografen van andere media op ons terrein. 

Kan ik dit jaar zeker in Club Vedett?

Deze tent en dit stuk van het terrein werden sinds 2019 fors uitgebreid. We zullen dus minder snel deze tent moeten sluiten omdat ze volzet is. Er zijn voortaan ook toiletten, een kassa en eetkramen in deze hoek!

Ik neem belangrijke medicatie. Kunnen die op Gladiolen bewaard worden?

Dit spreek je best even af met het Rode Kruis. Je kan hen bereiken via hulpdienst@olen.rodekruis.be

Camping

Is de camping ver van het festival?

Neen, alles is op wandelafstand van elkaar. Hou onderweg wel rekening met de buren: maak geen lawaai en doe afval in de vuilbak. 

Mag ik enkel op de camping verblijven, zonder naar het festival te gaan?

Neen. De camping is enkel toegankelijk voor festivalgangers die ook een ticket of bandje van het festival zelf hebben. Deze regel is er niet zomaar. Hij dient om mensen buiten de camping te houden die er niets te zoeken hebben. Zo proberen we eventuele overlast, vandalisme of diefstal door niet-festivalgangers te vermijden en maken we van de camping een veiligere plek. Als je op de camping bent, kan je steeds gecontroleerd worden.

Kan ik (met mijn kampeerspullen) afgezet worden aan de camping?

Er is een kiss-and-ride vlakbij de camping: Voetbalterrein Olen United, Zonnebloemstraat, 2250 Olen. 

Mag ik barbecuen op de camping?

Het is verboden vuur te maken op de camping. Dit betekent ook geen barbecues, fakkels, kaarsen of vuurwerk.

Vanaf wanneer kan ik op de camping?

De camping is open vanaf vrijdag 29 mei 2020 om 16u tot en met zondag 31 mei 12u. Op dat moment dient iedereen de camping verlaten te hebben.

Mag ik een partytent zetten op de Gladiolencamping?

Partytentjes zijn toegestaan. Zorg er voor dat de slaaptentjes goed aansluiten rond het partytentje, zodat er niet te veel terrein wordt ingenomen.

Kan ik al campingtickets kopen?

Campingtickets zijn - net als alle andere tickets - vanaf 4 januari 2020 om 10u online te koop.

Mag ik een gasvuurtje gebruiken?

Gasvuurtjes mogen enkel gebruikt worden in de keukenzone.

Mobiliteit

Waar kan ik landen met mijn helikopter?

Er is dit jaar geen heli-landingsplaats voorzien bij ons festival. Wel een fietsenrek!

Is er een fietsenstalling?

Slim dat je met de fiets komt! Je kan je fiets parkeren op de fietsenstalling in Beilen. Volg de pijlen.
Deze fietsenstalling is niet bewaakt, dus voorzie een goed slot!

Waar kan ik iemand afzetten of komen halen?

Er zijn twee kiss-and-ride zones.

- Vlak bij het festival (Voetbalterrein Olen United, Zonnebloemstraat, Olen)
- Op de festivalparking (Shopping Park Olen, Lammerdries-Winkelstraat, Olen). Van hieruit rijdt een gratis shuttlebus naar het festival. Dit is de beste optie vanuit Geel, Westerlo, Aarschot... 

Varia

Is het waar dat Gladiolen naar een andere locatie zal verhuizen?

Dit gerucht steekt regelmatig de kop op. Maar er zijn op dit moment geen plannen of redenen voor een verhuis. We blijven een dorpsfestival, onder onze mooie kerktoren.

Ik wil graag een Gladiolen-sponsor worden.

Blij dat te horen! Stuur een mailtje naar mark.bellens@gladiolen.be en we nemen snel contact met je op. 

Waarom organiseren jullie Gladiolen zo dicht bij de examens?

Gladiolen valt al sinds het begin in het Pinksterweekend. Dat is 40 dagen na Pasen. Klachten over de datum kunnen dus enkel naar de paus…

Volg Gladiolen op social media