Op het festival

Keuze uit 4 podia

Op Gladiolen zijn er 4 podia met verschillende muziekstijlen. Twee ervan zijn overdekt, de andere twee zijn in openlucht. Bezoek ze allemaal en proef zowel van de nieuwste muzikale ontdekkingen als van de grootste headliners.

KBC Entry Stage

Nog voor je één voet hebt binnengezet op Gladiolen, verwelkomen we je met onze dj's op de KBC Entry Stage. Al dansend kom je het festival binnen.

Mars Main Stage

In de grote concerttent staan de live bands geprogrammeerd. De beste rockoptredens, de lekkerste popmuziek en de heetste hiphop staan hier op het overdekte hoofdpodium. ’s Nachts na de headliner sluit hier bovendien een coverband of DJ-act af met een knaller van een afterparty.

De Beeck Stage

Op dit openlucht podium zorgen de DJ’s voor ambiance, telkens wanneer de gitaren op de mainstage gewisseld worden. Zij houden je dansbenen in beweging iedere keer als er op de Mars Main Stage een change-over tussen de groepen is. Je kan dus probleemloos switchen tussen de Beeck Stage en de Mars Main Stage zonder een noot muziek te moeten missen.

Club Vedett

Dit podium blijft maar groeien. In 2019 veranderde de verpakking van Club Vedett opnieuw, om meer mensen de kans te geven om hun dansbenen uit te werpen. Net als altijd programmeren we hier top-DJ’s uit diverse muziekgenres. Dit jaar vind je zowel pure technofreaks, echte house-legendes als warme vinyl-lovers achter de draaitafels. Allemaal staan ze in Club Vedett met dezelfde missie: samen met jou een stevig feestje bouwen!

Benieuwd waar en wanneer welke groepen en DJ’s optreden? Check hier het volledige programma met tijdschema.

Betalen met je bankkaart of smartphone

KBC zorgt voor de professionele ondersteuning van ons kassasysteem. Er zijn 4 kassa's op Gladiolen waar je bonnen kan kopen. We raden het gebruik van bankkaarten en mobiele betalingen aan voor de aankoop van je drank- en eetbonnen. Voor €22 krijg je een strook van 10 bonnen. Voor 1 bon betaal je €2,20.

Gebruik je echter cash geld, dan betaal je €25 voor een strook van 10. bonnen. Voor 1 bon betaal je dan €2,50.

Op Gladiolen kan je betalen met KBC Mobile en de Payconiq by Bancontact-app. Zorg ervoor dat je de Payconiq by Bancontact-app op uw smartphone geactiveerd hebt vóór u naar Gladiolen komt, scan de Payconiq QR-code aan de kassa en bevestig vervolgens de betaling met uw pincode. Meer weten over Payconiq by Bancontact www.payconiq.be

KBC Payconiq

In onze ticketshop kan je tot 3 mei ook drank- en eetbonnen kopen aan voordelig tarief. De vouchers kunnen omgeruild worden aan het voucherloket vlak achter de inkom.

Eten en drinken

Op Gladiolen is een ruim assortiment frisse frisdranken en schuimend gerstenat voorradig. Onze drank- en eetbonnen zijn identiek, je hoeft hier dus geen aparte bonnen voor te kopen.

Food Street

Samen met onze food partners Ovi, Uncle Ben's en Foodmaker selecteerden we een ruim aanbod lekkere gerechten, van kleine snacks tot volwaardige maaltijden en van vegetarisch tot verse vleeswaren. Op de Food Street vind je de smakelijkste producten van de beste kwaliteit, tegen prijzen die geen hap uit je portefeuille zullen bijten.

Eerste hulp

Als je hulp nodig hebt, bied je je aan bij onze hulppost of spreek je Rode Kruis-mensen aan op het terrein. Zie je niemand, spreek dan iemand aan van de security of de politie. Zij kunnen het Rode Kruis altijd bereiken.

De hulppost bevindt zich aan de ingang. Heb je tijdens het festival speciale hulp nodig, moeten wij je medicatie bewaren of heb je een ander medisch probleem, licht ons dan even vooraf in via volgend adres: hulpdienst@olen.rodekruis.be

Gratis oordopjes

Gladiolen hecht veel belang aan veiligheid en ook gehoorbescherming is daarbij belangrijk, dus vanzelfsprekend worden de wettelijke decibelnormen door ons opgevolgd. Door de bereidwillige medewerking van CM kunnen wij bovendien gratis kwaliteitsvolle oordopjes ter beschikking stellen aan onze bezoekers. Bezoek dus zeker de CM-stand op het festivalterrein en haal jouw gratis gehoorbescherming!

Geen rugzakken

Op Gladiolen zijn geen rugzakken en grote handtassen toegelaten op het festivalterrein. Wie graag materiaal veilig opbergt, kan hiervoor terecht bij de lockers aan de ingang. Op die manier kunnen we de toegangscontrole zo vlot mogelijk laten verlopen en vermijd je lange wachtrijen. Deze lockers kan je ter plaatse huren.

Lockers

Voor de ingang van het festivalterrein worden lockers voorzien om je rugzak of handtas in op te bergen. Deze lockers kan je ter plaatse huren. Er zijn ook lockers met electriciteitsvoorziening beschikbaar, waar je je gsm indien nodig kunt opladen. Breng wel je eigen lader mee! 

Vestiaire

Laagjesweer? Geen probleem. Je kan je jas veilig achterlaten in onze vestiaire vlak achter de ingang.

Gratis toiletten

Propere toiletten zijn belangrijk, maar toiletcabines op festivals hebben helaas niet altijd de beste reputatie. Vieze geurtjes en dampende drollen in vuile wc-potten zijn allesbehalve aangenaam, daarom stelt Gladiolen met plezier gratis (!) de nieuwste generatie festival-toiletten ter beschikking.

Het Arendonkse verhuurbedrijf GSV ontwikkelde deze moderne vacuümtoiletten met waterspoeling speciaal voor grote evenementen en festivals. Dankzij het unieke spoelsysteem zijn deze toiletten niet enkel hygiënisch en comfortabel te gebruiken, maar door de beperking van afvalwater zijn ze ook beter voor het milieu. De nieuwe technologie verbruikt slechts 10% water in vergelijking met een klassieke spoelbeurt en het gesloten afvoersysteem gaat bovendien effectief de geurhinder te lijf. Vergeet dus de plastieken wc’s vol vieze verrassingen en zet je op je gemak op een propere porseleinen pot.

Plasticvrij

Gladiolen gaat resoluut voor een plasticvrij festival. Geen makkelijke klus voor een organisatie van onze omvang. Zoals je Gladiolen kent, boeten we niet in op jouw comfort. Daarom gaan wij voor wisselbekers, zònder waarborg!

Doe je mee? Onderteken dan ons plasticvrij charter

Merchandise

Ga naar de merchandise-stand en koop een T-shirt of sweater uit de Gladiolencollectie of officieel fanwear van de artiesten.

Gladiolen voor iedereen toegankelijk

Ook dit jaar nemen we een aantal maatregelen om onze festivaltent toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Naast een rolstoelpodium voorzien wij aangepaste toiletten, een aparte inkom en parkeergelegenheid. Wens je gebruik te maken van deze voorzieningen, gelieve ons dan op voorhand een seintje te geven zodat we een parkeerplaats voor jou kunnen reserveren. Voor meer info en aanmeldingen kan je terecht bij Erwin Peeters via erwin@gladiolen.be

Huisreglement

Door de aankoop van een Gladiolenticket en het betreden van het festivalterrein, ga je automatisch akkoord met ons huisreglement. Dit reglement kan je hier nalezen.

Kinderen

Er is geen minimumleeftijd voor het bezoeken van Gladiolen. Iedereen is welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig toegangsticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend. Kinderen jonger dan 14 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene.

We raden echter af om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Er worden geen faciliteiten voor kinderen voorzien op het festivalterrein. Een drukbezocht festival met luide muziek is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen.

Op zaterdagnamiddag schenken we wel extra aandacht aan de kinderen, door in de programmatie van Boekel Boulevard, ons gratis straatfestival, acts en animatie te voorzien voor de jongsten.

Volg Gladiolen op social media