Ertebrekers

Dat Flip Kowlier moeilijk stil kan zitten, wisten we al langer. Vandaag laat de stichter van ’t Hof van Commerce een gloednieuw muzikaal project op de wereld los.

Maak kennis met Ertebrekers, een West-Vlaams trio dat naast Kowlier ook muzikant Peter Lesage en zanger/rapper Jeffrey Jefferson tot zijn leden mag rekenen. Live brengen ze ook Kowliers vaste drummaatje Karel De Backer mee en samen brengen ze een funky mix van soul en hiphop. In hun sappig West-Vlaams dialect zingen en rappen ze vrolijke verhalen en diepzinnige filosofische levenswijsheden over zandkastelen, Miss Amerika en naar de bakker gaan.

Uit hun debuut “Otel” losten ze als eerste single “De Zji”, hun muzikale ode aan de vochtige schoonheid van de zee. Aandachtige luisteraars herkennen de stem van actrice Maaike Cafmeyer op het einde van het nummer, die mee zorgt voor een zwoel jaren tachtig-sfeertje. Ook de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow verzorgt een gastoptreden in “Party Too Much”, een nummer over – hoe kan het ook anders – te veel feesten. Gefeest zal er in ieder geval worden, met deze hartenbrekers op ons podium!

Luister naar Ertebrekers
Op Gladiolen in

Volg Gladiolen op social media